Συνταγές για σαλάτες με πετιμέζι

Συνταγές για σαλάτες με πετιμέζι από το athermo.gr

βιολογικό

πετιμέζι

λάδι

ελιές

 

 πετιμεζι ελιες συνταγες βιολογικο

 

 


 

Ζεστή σαλάτα με μανιτάρια, κοτόπουλο και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ   
                Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ                 Πράσινη σαλάτα με καρύδια, ρόδι και σάλτσα με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ

 λαδι πετιμεζι βιολογικο συνταγες

             πετιμεζι βιολογικο ελιες athermo                σαλατες βιολογικο athermo πετιμεζι
                               

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη σαλάτα


· μαρούλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
· 1 κουτ.γλυκού knorr extra γεύση κότας
· λόλα πράσινη κομμένη σε μέτρια κομμάτια (με τα χέρια)
· 6-8 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
· 400 γρ.στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
· 4 κουταλιές ξερά κραμπερυς η σταφίδες
· 100ml. ελαιόλαδο
· ανάλογο αλάτι και πιπέρι

 

 

Για το ντρέσινγκ

· 50 γρ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ
· 100 γρ.ελαιόλαδο
· 1 κουτ.σουπας ξύδι Μπαλσάμικο
· 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
· ½ κουτ. γλυκού θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μέσα σε ένα Μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε με το Knorr extra γεύση κότας με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά

 

Στην συνέχεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα , κατόπιν συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν και είναι έτοιμα
Για το Dressing χτυπάμε στο μίξερ το Μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, τη μουστάρδα και το θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε με το Βιτάμ και τα μανιτάρια σε ένα βαθύ τηγάνι να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν.
Τα κρατάμε ζεστά και πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη λόλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω το ζεστό κοτόπουλο με τα μανιτάρια, τα κρανμπερυς και το Dressing και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20'

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25'

 

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα σας σοταρισμένο μπέικον για επιπλέον γεύση 

 

 

Πηγή:http://knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=10&rec_id=214

 

           

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα


1 μεγάλο μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, ψιλοκομμένο
2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού τρυφερές κορυφές από φρέσκο σπανάκι, χονδροκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
2 - 3 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις ίνες, ψιλοκομμένη
1 τρυφερό πράσο (μόνο το λευκό μέρος), κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κουτ σούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά

 

Για τη Βινεγκρέτ


1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 μήλο, τριμμένο στον τρίφτη
χυμός από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύω με τα χέρια το μαρούλι, το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα ραπανάκια, το καρότο, τη μαραθόριζα και το πράσο.

 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη μουστάρδα, το μήλο, το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. Σταδιακά ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα. Νοστιμίζω με αλατοπίπερο.

 

Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, σκορπίζω από πάνω τα κουκουνάρια, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Πηγη:http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1413

 

 

 

 

 

 

 

 

             

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 

300γρ διάφορα σαλατικά (σαλάτα, λόλα, αντίδι, σπανάκι κλπ.)

1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

1/2 φλιτζάνι σπόρια ροδιού

 

 

Σάλτσα

 

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1.5 κ.σ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ



Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις πρασινάδες και στεγνώστε τις. Κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια με το χέρι και ανακατέψτε τις σε ένα μπολ μεγάλο.

 

Χτυπήστε τα υλικά της σάλτσας (ελαιόλαδο, ξύδι, βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή) στο μπλέντερ και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.

 

Απλώστε προσεκτικά τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και βάλτε από πάνω τα καρύδια και το ρόδι. Σερβίρετε αμέσως.



Πηγή:http://foodjunkie.eu/2010/12/15/green-salad-with-walnuts-pomegranates/
                               
                               

βιολογικό,πετιμεζι,αθερμο,καραγγελης

 header

3