Βιολογικό πετιμέζι στο athermo.gr

Βρείτε βιολογικό πετιμέζι Καραγγελής στο athermo.gr, με βιολογικό πετιμέζι, λάδι και ελιές.

βιολογικό

πετιμέζι

λάδι

ελιές

 

 λαδι καραγγελης ελιες βιολογικο

 καραγγελης ελιες πετιμεζι λαδι

 ελιες καραγγελης βιολογικο βρειτε

 καραγγελης λαδι athermo ελιες

 πετιμεζι ελιες καραγγελης athermo

 πετιμεζι athermo βιολογικο βρειτε

 λαδι βιολογικο βρειτε ελιες
   

 

 

 athermo πετιμεζι βιολογικο ελιες

               

 

                 
               

Το 2013 η επιχείρησή μας τοποθετεί στην αγορά  ενα καινοτόμο  προϊόν το ΑΘΕΡΜΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ. Στόχος η επαναφορά ενός αδικημένου ως προς την θέση του στη διατροφή μας  προϊόντος  του ΠΕΤΙΜΕΖΙΟΥ, με αναφορά  της γευστικής ανάμνησης και την φρεσκάδα  της νέας του μορφής. Το ελάττωμα  του παραδοσιακού πετιμεζιού είχε να κάνει με τον τρόπο παρασκευής του. Η έντονη θερμική επεξεργασία του μούστου( βράσιμο) είχε σαν αποτέλεσμα την  καταστροφή πολλών απο τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν άφθονα στο σταφύλι.

 

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ

 

-παρασκευάζεται χωρίς θερμική επεξεργασία (ΑΘΕΡΜΟ) με αποτέλεσμα όλο το θρεπτικό του σταφυλιού να διατηρείται.

-η πρώτη ύλη (σταφύλι ) είναι αυστηρά ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ (πιστοποιημένο).  Ο γεωπόνος της μονάδας  μας παρακολουθεί την καλλιέργεια των αμπελιών σε όλες τους τις φάσεις. Δεν γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων. Έχουν επιλεγεί  ορεινοί αμπελώνες  μικρής παραγωγής  και ξερικοί που δίνουν σταφύλια γεμάτης γεύσης και πλούσια σε αρώματα. Η μονάδα μας εφαρμόζει σε όλες τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης τους κανόνες  υγιεινής  και ασφάλειας των τροφίμων (πιστοποιημένη με ΙSO 22000:2005 και με σήμα ΔΗΩ για βιολογικά προϊόντα). Το προσωπικό μας  είναι εκπαιδευμένο σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΦΕΤ.

-Στον μούστο καθώς και στο βιολογικό πετιμέζι γίνονται συνεχείς  και αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι  στο σύγχρονο χημικό μας εργαστήριο.

 

                 
                                   
 βιολογικο athermo βρειτε λαδι  καραγγελης λαδι βιολογικο πετιμεζι  ελιες καραγγελης athermo πετιμεζι

 

 

 βιολογικο ελιες athermo βρειτε              βρειτε athermo καραγγελης ελιες          

Πιστοποιήσεις

 

Η μονάδα μας εφαρμόζει σε όλες τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης τους κανόνες  υγιεινής  και ασφάλειας των τροφίμων (πιστοποιημένη με ΙSO 22000:2005 και με σήμα ΔΗΩ για βιολογικά προϊόντα). Το προσωπικό μας  είναι εκπαιδευμένο σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΦΕΤ.

 

 

 

  βρειτε athermo καραγγελης πετιμεζι

 

Πιστοποιήση ISO

Πιστοποίηση ΔΗΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ελιες καραγγελης βιολογικο βρειτε

               

 

                 
               

Το Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από μούστο ο οποίος προέρχεται από σταφύλια βιολογικής γεωργίας της ορεινής Μεσσηνίας. Η ορεινή Μεσσηνία με τις εξαιρετικές κλιματολογικές της συνθήκες  παράγει σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας που ξεχωρίζουν από αυτά των άλλων περιοχών για το άρωμα και την γεύση τους.

 

Η βιολογική γεωργία διαφέρει από τη συμβατική στο ότι αποκλείει τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και παρασιτοκτόνων, καθώς επίσης και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Στόχος της είναι η παραγωγή υγιεινών τροφίμων, με την παράλληλη διαφύλαξη του οικοσυστήματος των καλλιεργειών, της ποιότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας, πάντα με σεβασμό στα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά όρια που διασφαλίζουν την δυνατότητα, αυτή η παραγωγή, να έχει χρονική διάρκεια. Συνεπώς, η βιολογική γεωργία μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις συνιστώσες της αειφόρου ανάπτυξης. Με αυτό τον τρόπο καλλιέργειας οι ποικιλίες των σταφυλιών εκφράζουν όλο τους τον χαρακτήρα αφού διαμορφώνονται από ένα έδαφος και ένα κλίμα που είναι μοναδικά σε κάθε περιοχή.

Για να αποκτήσει την πιστοποίηση του Βιοκαλλιεργητή ένας παραγωγός, υποχρεώνεται να σεβαστεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό και να δεχθεί τον έλεγχο ενός ανεξάρτητου οργανισμού πιστοποίησης, ο οποίος βεβαιώνει την καλή του εφαρμογή. Στην Ελλάδα, ο κυριότερος οργανισμός πιστοποίησης είναι η ΔΗΩ. Επομένως, πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι τόσο στους παραγωγούς όσο και στα ίδια τα σταφύλια έτσι ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές, οι οποίες διασφαλίζουν προϊόν άριστης ποιότητας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τα βιολογικά προϊόντα καθώς και τα πρότυπα διασφάλισης της ποιότητας.

 

 λαδι βρειτε πετιμεζι βιολογικο

 

Το Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, ύστερα από την επιλογή της πρώτης ύλης από διαπιστευμένους για τα βιολογικά προϊόντα παραγωγούς, πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και κατά τη διαδικασία του πατήματος των σταφυλιών, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το προϊόν διατηρεί τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ακολουθεί οργανοληπτικός και χημικός έλεγχος από τον Χημικό – Οινολόγο Γιώργο Καραγγελή στις σύγχρονες εργαστηριακές  εγκαταστάσεις μας. Ο γεωπόνος της μονάδας μας παρακολουθεί την καλλιέργεια των αμπελιών από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς. Επιδιώκεται χαμηλή στρεμματική  απόδοση, γεγονός που συμβάλει στη ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων σταφυλιών. Οι ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται είναι : μαυρούδι, αγιωργήτικο, μοσχοφίλερο, μαλαγουζιά, καμπερνέ, σιρά και μερλό.

 

                 
              athermo βρειτε καραγγελης βιολογικο
                Η μονάδα μας στεγάζεται σε ένα σύγχρονο ενεργειακό κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής καλά φωτιζόμενο και αεριζόμενο. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι τελευταίας τεχνολογίας για την επεξεργασία των τροφίμων. Η γραμμή παραγωγής έχει γίνει σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλει ο ΕΦΕΤ. Η όλη παραγωγική διαδικασία γίνεται σύμφωνα με το σύστημα ISO 22000:2005 (πιστοποιητικό συμμόρφωσης στην ενότητα των πιστοποιήσεων).

 

Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις υγειονομικής εκπαίδευσης. Το προϊόν σε όλα τα στάδια παραγωγής ελέγχεται συνεχώς στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου τροφίμων που υπάρχει στη μονάδα μας. Ο έλεγχος γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πετιμεζιού που φτάνει στο τραπέζι σας καθώς και η υψηλή του διατροφική αξία.

                 
                                   
   

 

 

 ελιες λαδι βρειτε athermo

               

 

                 
               

Το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ 

 

-είναι πλούσιο σε σίδηρο, ρεσβερατρόλη, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

-παρασκευάζεται χωρίς θερμική επεξεργασία (ΑΘΕΡΜΟ) με αποτέλεσμα όλο το θρεπτικό του σταφυλιού να διατηρείται.

-η πρώτη ύλη (σταφύλι ) είναι αυστηρά ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ (πιστοποιημένο).  Ο γεωπόνος της μονάδας  μας παρακολουθεί την καλλιέργεια των αμπελιών σε όλες τους τις φάσεις. Δεν γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων. Έχουν επιλεγεί  ορεινοί αμπελώνες  μικρής παραγωγής  και ξερικοί που δίνουν σταφύλια γεμάτης γεύσης και πλούσια σε αρώματα. Η μονάδα μας εφαρμόζει σε όλες τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσης τους κανόνες  υγιεινής  και ασφάλειας των τροφίμων (πιστοποιημένη με ΙSO 22000:2005 και με σήμα ΔΗΩ για βιολογικά προϊόντα). Το προσωπικό μας  είναι εκπαιδευμένο σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΦΕΤ.

-Στον μούστο καθώς και στο βιολογικό πετιμέζι γίνονται συνεχείς  και αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι  στο σύγχρονο χημικό μας εργαστήριο.

 

Το Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή, ύστερα από την επιλογή της πρώτης ύλης από διαπιστευμένους για τα βιολογικά προϊόντα παραγωγούς, πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και κατά τη διαδικασία του πατήματος των σταφυλιών, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το προϊόν διατηρεί τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ακολουθεί οργανοληπτικός και χημικός έλεγχος από τον Χημικό – Οινολόγο Γιώργο Καραγγελή στις σύγχρονες εργαστηριακές  εγκαταστάσεις μας. Ο γεωπόνος της μονάδας μας παρακολουθεί την καλλιέργεια των αμπελιών από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς. Επιδιώκεται χαμηλή στρεμματική  απόδοση, γεγονός που συμβάλει στη ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων σταφυλιών. Οι ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται είναι : μαυρούδι, αγιωργήτικο, μοσχοφίλερο, μαλαγουζιά, καμπερνέ, σιρά και μερλό.

 

                 
                                   
   

 

 

 καραγγελης ελιες βιολογικο πετιμεζι

               

 

                 
                Ο νομός Μεσσηνίας βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Στα ανατολικά συνορεύει με τη Λακωνία και λίγο με την Αρκαδία, στα βόρεια συνορεύει με την Αρκαδία και την Ηλεία και βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, ενώ στα νότια από τον Μεσσηνιακό κόλπο. Έχει έκταση 2.991 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 159.818 κατοίκους. Πρωτεύουσά της είναι η Καλαμάτα που βρίσκεται στο μυχό του μεσσηνιακού κόλπου, ενώ διοικητικά χωρίζεται σε τέσσερις επαρχίες:

 

  1. Καλαμών, με πρωτεύουσα την Καλαμάτα.
  2. Μεσσήνης, με πρωτεύουσα τη Μεσσήνη.
  3. Πυλίας με πρωτεύουσα την Πύλο.
  4. Τριφυλίας με πρωτεύουσα την Κυπαρισσία.

 

Η απόδοση κάθε γεωργικής καλλιέργειας, τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και από πλευράς ποιότητας, καθορίζεται από το τρίπτυχο: φυτό, έδαφος, κλίμα. Ο παράγοντας «φυτό» περιλαμβάνει τα γενετικά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας.

Από τους εδαφικούς παράγοντες εκτός από την τοπογραφία της περιοχής λαμβάνονται υπόψη, το βάθος, η υφή, η δομή, η χημική σύσταση του εδάφους και οι υδρολογικές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής.

Στον παράγοντα «κλίμα» περιλαμβάνονται τόσο μέσες κλιματικές συνθήκες, όσο και τα ιδιαίτερα κλιματικά χαρακτηριστικά που επικρατούν σε κάθε αμπελουργική περιοχή, σε κάθε αμπελώνα αλλά και μέσα στο μικροπεριβάλλον αυτού.

Το έδαφος της Μεσσηνίας είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινό και ημιορεινό. Αναλυτικά η κατανομή του σε κατηγορίες έχει ως εξής: 34,9% πεδινό, 25% ημιορεινό και 40,1% ορεινό.

Το κλίμα της Μεσσηνίας παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες. Γενικά όμως, χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό, με ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, η Μεσσηνία έχει χαρακτηριστικό εύκρατο κλίμα, αφού το ετήσιο θερμομετρικό εύρος κυμαίνεται περίπου μεταξύ των 13-19οC. Ακόμη, παρουσιάζει μεγάλη ηλιοφάνεια, τη μεγαλύτερη απ' όλη σχεδόν την Ελλάδα. Οι βροχές είναι αρκετές, φτάνουν από 800 – 1.500 χιλιοστά και πέφτουν το χειμώνα, ενώ τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά.

 

Επομένως, το σχετικά χαμηλό υψόμετρο, το εύφορο έδαφος, το γλυκό κλίμα, η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν κατά την περίοδο της ωρίμανσης των σταφυλιών, έχουν καθορίσει και την ποικιλιακή σύνθεση του Μεσσηνιακού αμπελώνα ως εξής:

 

Από τις ελληνικές λευκές ποικιλίες φυτεύτηκαν, ο Ροδίτης, το Φιλέρι, το Μοσχοφίλερο και το Ασύρτικο, ενώ από τις ερυθρές, το Φωκιανό, το Αγιορείτικο, το  Μοσχάτο Αμβούργου και η Μαντηλαριά. Κυρίως όμως οι αμπελουργοί στράφηκαν στα ξενικά σταφύλια. Έτσι, από τις ξένες λευκές ποικιλίες καλλιεργούνται,  το Chardonnay, το Ugni blanc, το Macabeu, το Sauvignon Blanc και το Grenache Blanc, ενώ από τις ερυθρές καλλιεργούνται, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Grenache rouge, το Merlot, το Carignan, το Syrah, το Αλικάντε μπουσέ και το Ρεφόσκο, που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των αμπελώνων.

Η  Μεσσηνία λοιπόν, σημαντικός αμπελότοπος από την αρχαιότητα, συνεχίζει την παράδοση και βελτιώνει την καλλιέργεια του αμπελιού. Οι Μεσσήνιοι αμπελοκαλλιεργητές παράγουν με μεράκι εξαιρετικά σταφύλια, τα οποία αποτελούν και την πρώτη και βασική ύλη ώστε να δημιουργηθεί το βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή.


 

                 
                                   

 

 

 

 βρειτε βιολογικο λαδι athermo

               

 

                 
               

Ο Βιργίλιος έγραψε ότι είναι πιο εύκολο να μετρήσει κανείς τους κόκκους της άμμου παρά όλες τις ποικιλίες της αμπέλου. Η φυσική επιλογή, η διασταύρωση μεταξύ των ποικιλιών, η δημιουργία νέων από τον άνθρωπο αλλά και οι καινούργιοι χαρακτήρες που ανέπτυξαν όσες ποικιλίες ξενιτεύτηκαν, έδωσαν στα χέρια των ανθρώπων της οινοπαραγωγής ένα πολύτιμο και σχεδόν ανεξάντλητο υλικό.

Σήμερα εκατοντάδες ποικιλίες συνεχίζουν να καλλιεργούνται στη χώρα μας. Μία από αυτές, φθάνει μέχρι τις ημέρες μας διατηρώντας (σχεδόν ανέπαφο) το αρχαίο της όνομα και είναι η "Λιμνία" όπως την αναφέρει ο Αριστοτέλης ή γνωστή σήμερα με το όνομα "Λιμνιό". Ενώ αρκετές έχουν χαθεί και άλλες που δεν έχουν οικονομικό όφελος έχουν παραμεληθεί.  Ο κόσμος ολόκληρος έχει κορεστεί από τις κλασσικές γαλλικές ποικιλίες και τα αντίστοιχα κρασιά τους. Είμαστε η μόνη χώρα που έχει πλούτο γηγενών ποικιλιών και που μπορεί να ανανεώσει και να εμπλουτίσει σήμερα μια διεθνή παράδοση και κουλτούρα στον χώρο του αμπελιού και του κρασιού. Έχουμε αρχίσει να παράγουμε ξεχασμένες στο χρόνο ποικιλίες της πατρίδας μας που τις ανακαλύπτουμε με τις επισκέψεις μας σε απομακρυσμένες παλιές αμπελουργικές περιοχές και που είναι αναγνωρισμένες από τα επιστημονικά ιδρύματα. 

 

Ορισμένες από τις Ελληνικές αλλά και τις ξένες ποικιλίες, αναφέρονται παρακάτω:

 

ΛΕΥΚΕΣ


Ροδίτης
Σαββατιανό
Φιλέρι
Μοσχοφίλερο
Ασύρτικο
Μουσχούδι
Ντεμπίνα
Βηλάνα
Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Μοσχάτο Σάμου
Αθήρι
Ρομπόλα
Μαλαγουζιά
Θραψαθήρι
Λαγορθί
Γουστολίδι
Κακοτρύγης
Μονεμβάσια
Αηδάνι
Μπατίκι
Νεγκόσκα
Μαλβάζια αρωματικά
Μαλβάζια κάντια

 

 

ΕΡΥΘΡΕΣ


Φωκιανό
Αγιορείτικο
Μοσχάτο Αμβούργου
Μαυροδάφνη
Ξυνόμαυρο
Κοτσιφάλι
Μαντηλάρι
Λιάτικο
Ρωμέικο
Βάφτρα
Ρητινό
Λημνιό
Αηδάνι μαύρο
Βολίτσα
Βλάχικο
Μπεκάρι
Λημνιώνα
Μαυρόστυφο
Μαυροτράγανο
Αυγουστιάτης

 

ΛΕΥΚΕΣ


Ραζακί
Σουλτανίνα
Καλμέρια
Ιτάλια
Σουπέριορ σίντλες
Βικτόρια
Αετονύχι
Ελλάς, Θεσσαλονίκη
Αυγουλάτο
Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Τσαούσι

 

ΡΟΖΕ και ΕΡΥΘΡΕΣ


Αττική
Καρντινάλ
Φράουλα
Σιδερίτης
Ιθάκη
Πέλλα

 

ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Κορινθιακή
Σουλτανίνα

 

 

ΞΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

 

Εδώ και 20 χρόνια αλλοδαπές ποικιλίες που έχουν γίνει γνωστές με επιτυχία στον υπόλοιπο κόσμο, έχουν καλλιεργηθεί και στην χώρα μας.

Οι πιο γνωστές είναι:

 

ΛΕΥΚΕΣ

 

Chardonay                  

Sauvignon Blanc          

Ugni Blanc                   

Macabeu                      

Grenache Blanc           

Sermigion                   

Riesling                     

Viogner

Greco                         

Αρίνθο                     

Πέρλετ      

            

                              

ΕΡΥΘΡΕΣ

 

Cabernet Franc                      

Cabernet Sauvignon              

Cinsault                                    

Grenache Rouge

Merlot

Syrah

Carignan

Μπουρβέντρ

Αλιάνικο

Pinot Noir

Τεμπρανίλο

Ρεφόσκοα

                            

ΡΟΖΕ και ΕΡΥΘΡΕΣ

 

Crimson Seedless

Alfons Lavale

Μοσχάτο Αμβούργου

                 
               

 

                 
                                   

 

 

 

 


βιολογικό,πετιμεζι,αθερμο,καραγγελης

 header

3