Βιολογικό λάδι στο athermo.gr

Βρείτε βιολογικό λάδι στο athermo.gr, με βιολογικό πετιμέζι Καραγγελής, λάδι και ελιές.

βιολογικό

πετιμέζι

λάδι

ελιές

 

 athermo βιολογικο καραγγελης πετιμεζι

 

 βρειτε λαδι ελιες βιολογικο

               

 

                 
               

ΑΘΕΡΜΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ

 

Σε μια πανέμορφη  περιοχή 4 Km απο το παραθαλάσσιο Πεταλίδι Μεσσηνίας  βρίσκεται  ένα μικρό χωριό που δεν κατοικείται πλέον το Μπαλί (ή Αγία Παρασκευή). Ημιορεινή περιοχή  (450 m υψόμετρο) .Πλαγιά που αγναντεύει τον Μεσσηνιακό κόλπο και δέχεται την ευεργετική του αύρα. Ασβεστώδες έδαφος..ιδανικό για  την καλλιέργεια της ελιάς. Πάνω σε αυτή την μοναδική  “μπαλέικη πλαγιά” βρίσκεται ο ελαιώνας της οικογένειας Καραγγελή. Αποτελείται απο δέντρα αιωνόβια που κουβαλούν την ιστορία πολλών γενεών , καθώς και απο μικρότερα που φυτεύτηκαν απο τους νεότερους. Αυτό το μοναδικό ανάγλυφο σε συνδυασμό με τις σωστές καλλιεργητικές πρακτικές  δίνουν ελαιόλαδο με υπέροχους οργανοληπτικούς χαρακτήρες. Η εμπειρία  70 χρόνων του Αργύρη Καραγγελή σε συνδυασμό με τις νέες ιδέες του γεωπόνου Νίκου και του χημικού Γιώργου χτίζουν έναν πρότυπο  ελαιώνα.

Στόχος είναι η συνεχής ποιοτική βελτίωση. Η καλλιέργεια γίνεται με μηχανικά μέσα (χωρίς την χρήση χημικών). Προτιμούνται  στην θρέψη βιολογικά σκευάσματα. Το κλάδεμα και η συγκομιδή  γίνεται με σεβασμό στο καρπό και το δέντρο. Η μεταφορά στο ελαιοτριβείο και η ελαιοποίηση γίνεται την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ., για να αποφεύγουμε αλλοιώσεις στο καρπό. Η επεξεργασία του ελαιοκάσπου γίνεται  ΕΝ ΨΥΧΡΩ (ΑΘΕΡΜΑ), προκειμένου το ελαιόλαδο να διατηρεί το πλούσιο φορτίο του σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολυφαινόλες. Το τελικό προϊόν αποθηκεύεται σε ανοξείδωτα δοχεία και σε δροσερή αποθήκη.

 

 

Για ποιοτικό ελαιόλαδο….

Η αλυσίδα  ξεκινάει από το χωράφι και καταλήγει στον καταναλωτή. Εάν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάσει χάνεται το  στοίχημα της ποιότητας . Ας δούμε τους κυριότερους κρίκους:

 

Έδαφος:  Σωστή  σχέση θρεπτικών συστατικών (N,P,K ιχνοστοιχεία)  ,  με λίπανση σύμφωνα με την ανάλυση εδάφους  . Εξασφαλίζεται έτσι ποσότητα, ποιότητα και απόδοση.

 

Χρόνος συγκομιδής:  Πρέπει να είναι στο στάδιο της βιομηχανικής ωριμότητας  (όχι μόνο με κριτήριο την μέγιστη ελαιοπεριεκτικότητα, αλλά και την ποιότητα). Η παραλαβή ελαιολάδου από υπερώριμο καρπό δίνει λάδι κακής ποιότητας. Το Αγουρέλαιο πλέον κερδίζει πολλούς καταναλωτές. Ποιότητα ελαιοκάρπου. Αποφεύγεται η συλλογή καρπού  προσβεβλημένου ( δάκος, γλοιοσπόριο ή χτυπήματα)

 

Μεταφορά: Με διάτρητα τελάρα( που εξασφαλίζουν αερισμό του ελαιοκάρπου και δεν ανεβάζουν την θερμοκρασία).  Εάν χρησιμοποιούνται σακιά να προτιμούνται υφασμάτινα και ποτέ πλαστικά.

 

Χρόνος επεξεργασίας : Η ίδια μέρα με την συγκομιδή  για να αποφευχθούν  αλλοιώσεις  του ελαιοκάρπου

 

Πλύσιμο: Με άφθονο νερό καλής ποιότητας για να απομακρυνθούν   ξένες ύλες

 

Μάλαξη: Χρόνος  30 λεπτών θεωρείτε επαρκής για να «πάρουμε το λάδι», ο παραπάνω χρόνος που συνήθως γίνεται απλά υποβαθμίζει το προϊόν. Οι μαλακτήρες πρέπει να σκεπάζονται  για να αποφεύγονται οξειδώσεις

 

Θερμοκρασία: Μικρότερη των 27 0 C . Η αντίληψη ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες παίρνουμε περισσότερο λάδι έχει καταστρέψει  το ελαιόλαδο

 

Αποθήκευση  :  To ελαιόλαδο αλλοιώνεται προοδευτικά με τον χρόνο.  Η βασική αλλοίωση του  ελαιολάδου είναι η οξείδωση. Η αποθήκευση  πρέπει να γίνεται:

-Σε ανοξείδωτες  δεξαμενές . Αποφεύγουμε τα  μεταλλικά  δοχεία ( ντεπόζιτα, Βαρέλια)

-Καλά γεμάτα δοχεία ή κάλυψη του κενού χώρου με αδρανές  αέριο  (άζωτο) για να αποφεύγεται η οξείδωση)

-Θερμοκρασία διατήρησης μικρότερη των 10 0 C

-Διαχωρισμός  της μούργας. Είτε με άμεσο φιλτράρισμα, είτε με απομάκρυνσή της  μετά από την φυσική καθίζηση

 

Εμφιάλωση : Σε γυάλινες  σκουρόχρωμες φιάλες που εμποδίζουν την αρνητική επίδραση του φωτός. Οι φιάλες πρέπει να τοποθετούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος.

 

Το ελαιόλαδο της  Μεσσηνίας είναι πράγματι ένα μοναδικό παγκοσμίως προϊόν . Μόνο με τις  σωστές πρακτικές  παραγωγής , επεξεργασίας  και συντήρησης   δεν  θα  «καταστρέψουμε»   το ελαιόλαδο μας και θα σταθούμε σε μια όλο και πιο απαιτητική  παγκόσμια αγορά.

 

                 
                                   

 

 

 βρειτε βιολογικο athermo πετιμεζι

 

 

 λαδι καραγγελης athermo ελιες

 


βιολογικό,πετιμεζι,αθερμο,καραγγελης

 header

3