Βιολογικές ελιές στο athermo.gr

Βρείτε βιολογικές ελιές στο athermo.gr, με βιολογικό πετιμέζι, λάδι και ελιές.

βιολογικό

πετιμέζι

λάδι

ελιές

 

 athermo λαδι βρειτε πετιμεζι

 

 βρειτε λαδι ελιες βιολογικο

               

 

                 
               

ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

 

Σε μια υπέροχη ημιορεινή περιοχή  (450 m υψόμετρο) , βρίσκεται ο ελαιώνας  με τις ελιές Καλαμών της οικογένειας Καραγγελή. Πλαγιά που αγναντεύει τον Μεσσηνιακό κόλπο και δέχεται την ευεργετική του αύρα. Η πανέμορφη αυτή περιοχή ( 4 Km απο το παραθαλάσσιο Πεταλίδι Μεσσηνίας ) είναι ένα μικρό χωριό που δεν κατοικείται πλέον το Μπαλί (ή Αγία Παρασκευή).  Ασβεστώδες έδαφος..ιδανικό για  την καλλιέργεια της ελιάς καλαμών. Οι ελιές Καλαμών παρασκευάζονται με την παραδοσιακή συνταγή της Σταυρούλας  και του Αργύρη Καραγγελή, μόνο με νερό αλάτι και ξύδι. Το αποτέλεσμα : ελιά τραγανή με γεμάτη γεύση, διακριτικά πικρή

 

 

Η διατροφική αξία της ελιάς

 

• Οι ελιές περιέχουν λινολεϊκό οξύ, που είναι πολύ ευεργετικό για τα βρέφη που θηλάζουν. Η ανεπάρκειά του συνδέεται με ορισμένες ασθένειες του δέρματος και προβλήματα ανάπτυξης στα βρέφη. Οι μητέρες που θηλάζουν, είναι καλό να περιλαμβάνουν τον καρπό της ελιάς στη διατροφή τους.

• Το χλώριο που περιέχουν, μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες του ήπατος, βοηθώντας τον οργανισμό για την αποτελεσματική εξάλειψη των αποβλήτων από το σώμα.

• Οι βιταμίνες Α, D, E και K, που περιέχονται στις ελιές, βοηθούν την ανάπτυξη των οστών σε παιδιά και ενήλικες.

• Η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της ελιάς, προέρχεται από την παρουσία των πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι ευεργετικές κατά του καρκίνου και επίσης διαθέτουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

• Η βιταμίνη Ε και άλλα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις ελιές, μειώνουν τον κίνδυνο καταστροφής των κυττάρων και φλεγμονών.


 

                 
                                   

 

 

 athermo πετιμεζι βιολογικες ελιες

 

 

 πετιμεζι βιολογικες βρειτε λαδι

 

 


βιολογικό,πετιμεζι,αθερμο,καραγγελης

 header

3